Teamet

Anders Åhman
Rorsman

Projekt Swallow är Anders idé, det är han som övertalat oss andra att satsa på X-35 segling. Anders har tidigare seglat bl a Express, Soling och senast några framgångsrika år inom SRS-segling med en X-95:a.
Han är en utpräglad tävlingsmänniska, och har tidigare både spelat ishockey och kört rally!
Johan Brauer
Storsegeltrim

Gammal parhäst med Anders, de har seglat ihop i många år bl a Express och EM i Soling. Johan har provat på olika roller ombord, men på Swallow är det storseglet som gäller. Fråga inte om han blir stel i nacken!

Per Holgersson
Mast och elektronik

Den i gänget som seglat mest ”storbåt” tidigare, t ex IOR-båtar på åttiotalet, och IMS-båtar på 90-talet. Sköter elektroniken ombord och har också hand om den här webplatsen. ”Exil-skåning”, som tycker det ska bli kul att segla VM i sin barndoms Malmö.

Fredrik Hägerstrand
Fördäck

Tillsammans med Per utgör Fredrik X-35 klassens äldsta fördäck. Fredrik är ”färskast” som seglare ombord, och har skolat om sig till fördäckare på Swallow. Det har sina fördelar, han har till exempel ingen aning om att det är ”läskigt” att gippa i hård vind. Så han bara gör sitt jobb, utan att tveka. Stark, och en klippa socialt i gänget.

Andreas Hägg
Trim

Ena halvan av försegeltrimmet. Andreas har seglat sedan han var barn, och har t ex provat på olika jolleklasser. Vi värvade honom från en J-80 besättning, och har sedan dess fått jobba på att hålla vår kompis Johan G på gott humör trots att vi snodde en av hans bästa gastar!

Mikael Lindh
Trim

Äldst ombord. Micke har kappseglat aktivt sedan mitten av 70-talet. Först Laser, sedan diverse kölbåtar och senast CB-66. Micke och Per firade 30 år ”tillsammans” som kappseglare 2012. Micke samlar på båtar, vi andra misstänker att han just nu har minst en 5-6 stycken att ta hand om…

Calle Schön
Taktiker

Taktikerns uppgift under kappsegling är att se till vi placerar oss rätt i förhållande till andra båtar. Och där kommer Calles erfarenhet från stora startfält i olika jolleklasser bra till sin rätt. Calle är också regerande klassmästare i Soling i Sverige.

Ulf Samuelsson
”Keyboard”

Uffe är den som har hand om allting på eller omkring rufftaket och dess vinschar. Hissar, sträcker, fintrimmar, slackar, tar i, släpper etc. Och ofta i ett högt tempo, för alla vi andra vill så klart ha just vår sak justerad, före allt annat. Kräver förmåga att prioritera. Och muta honom går inte…

Kommentera